Bullet journal (bujoilu)

Mitä Bullet journal eli bujoilu oikeastaan ​​on? Lyhyesti sanottuna se on hauska, luova ja joustava tapa jäsennellä jokapäiväistä elämääsi. Ikäänkuin itse tehty kalenteri tai tehtävälistoista koostuva muistikirja. Jokainen sivu on räätälöity sinulle ja juuri sellaiseksi kuin sinä haluat. Bujoilu sopii kaikille. Olitpa kiinnostunut vaikka ajanseurannasta, kirjoittamisesta, muistilistoista tai jos haluat päästää luovuutesi valloilleen, niin bujoilu voi olla sinun harrastuksesi. Bullet journal muistikirjaa et voi täyttää tai tehdä väärin eikä siinä ole vain yhtä oikeaa tapaa. Kaikki mitä tarvitaan aloittamiseen on muistikirja ja kynä. Bujoilussa käytetään paljon myös tarroja ja teippejä sekä muotoon leikattuja Die Cut -papereita.

Memo Of Norway muistikirja bujoiluun

Bujoilu perustuu symbolijärjestelmään, jolla on helppo hahmottaa luetteloita ja suunnitella tapahtumia. Tässä on perusmerkintätapoja:

● Tämä on tehtävä
X Näin tehtävä merkitään, kun se on valmis
> Jos tehtävää halutaan siirtää eteenpäin
Jos tehtävä ei ole enää merkityksellinen
○ Tämä on tapahtuma
- Näin muistiinpanot kirjoitetaan ylös
* Priorisoi! Käytetään yhdessä yllä olevien symbolien kanssa

Jos haluat lisätietoja ja nähdä vielä enemmän symboleja, käy osoitteessa bulletjournal.com. Merkkaustapaa voi tietysti mukauttaa sinun ja tarpeidesi mukaan. Keksitkö vaikka itse symbolin syntymäpäiville tai harjoituksille? Kun tiedät perusmenetelmän ja symbolit, voit vain antaa luovuuden virrata.

Parasta bullet journalingissa on, että kaikki on mahdollista. Toisin kuin tavallisessa kalenterissa, bujoilussa sinä päätät sisällön. Sinun ei enää tarvitse pysyä tavallisen kalenterin pienissä ja ennalta asetelluissa laatikoissa tai raameissa. Eikä koskaan enää tarvitse olla huonoa omaatuntoa, kun elämä muuttuu ja yhtäkkiä kalenteri on mennyt hukkaan. Bujoilu on kuin päiväkirja jossa sinä päätät sisällön ja pääset hyödyntämään kaikki sivut tehokkaasti.

Bullet journal -päiväkirjoista on tullut hitti maailmanlaajuisesti ja Internet on täynnä inspiraatiota. Tämän vuoksi bujoilun aloittaminen on niin helppoa. Katsomalla kuinka muut tekevät ja testaamalla uusia tapoja, löydät ennemmin tai myöhemmin sinulle sopivimman tavan. Bujoilun suosituimpia sivuja ovat kuukausittainen ja viikoittainen suunnittelu (kalenteri), fiiliksen ja käyttäytymisen seurannat sekä luettelot. Mutta vain mielikuvitus asettaa rajat. Miksi et kirjoittaisi luetteloa kaikista elokuvista, joita sinua on suositeltu katsomaan? Tai ehkä käytät bujoilukirjaa päiväkirjana ja kirjoitat kaikki tunteet paperille muistiin. Myöhemmin sinun on helppo käydä katsomassa mitä sinä olet puuhaillut tiettynä ajankohtana tai mitkä fiilikset sinulla oli jonkun tapahtuman jälkeen. Bullet journa -päiväkirja sopii kaikkeen. Bujoilemalla kirjoitat talteen elämäsi kaikki suuret ja pienet seikkailut ja tapahtumat sekä ajatukset.

Millaisilla tuotteilla pääsee hyvin alkuun?

Muistikirjoja on monenlaisia. Sivut voivat olla väriltää esimerkiksi valkoisia, ruskeita tai mustia. Joidenkin muistikirjojen sivujen taustalla saattaa olla kuva. Suosituimmissa muistikirjoissa paperiin on painettu paperista erottuvat pisteruudukot. Pisteet ovat hyvä apu suorien viivojen piirtämiseen ja tekstin kirjoittamiseen, mutta ne eivät kuitenkaan erotu visuaalisesti liikaa. Pisteiden tilalla voi yhtä hyvin olla viivat, ruudut tai ihan puhdas sivu.

Bujoilussa alkuun pääset muistikirjalla, tusseilla ja teipeillä.

Muita tarpeellisia materiaaleja ovat laadukkaan kynät. Kyniä löytyy monissa eri väreissä, leveyksissä ja valmistusmateriaaleissa. Bujoilussa suosittuja ovat ohuet finelinerit (Tombow mono edge tai Pigma) ja taipuisalla kärjellä olevat sivellintussit (esimerkiksi Tombow ABT dual brush). Bujoilussa kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota kynän laatuun ja musteen materiaaliin. Jotkut kynät saattavat vuotaa paperista läpi ja sotkea sivun takaosan niin ettei sitä voi kunnolla käyttää.

Viivottimen avulla saat suoria linjoja. Lisäksi myös teipeillä voit tehdä kauniita linjoja, viivoja tai laatikoita ja rajauksia. Teippejä löytyy leveydeltään 3mm ylöspäin. Lisäksi saatat haluta elävöittää sivuja tarroilla tai muistilapuilla.

Kuulostaako bujoilu sille, että voisit kokeilla tätä suosittua harrastusta? Täällä Teippitarhassa myymme bujoiluun sopivia tuotteita. Muistikirjoissa meidän erikoistuotteemme on Archer & Oliven suositut muistikirjat. Niiden paperin paksuus 160 g/m2 ja sivuja löytyy kolmessa eri värissä (jopa yhden muistikirjan sisältä). Näin paksuissa sivuissa tussien ja kynien vuotaminen paperin läpi on erittäin epätodennäköistä. Archer & Olive -muistikirjat ovat täydellisiä niille, jotka haluavat maalata ja värittää sivujaan ilman että maali vuotaa lehtien läpi ja tuhoaa takana olevan sivun. A&O:n mustikirjojen kansissa on useita värejä ja kuvioita, joista jokainen voi löytää suosikkinsa. Kun pidät muistikirjaa mukanasi joka paikassa, olet aina valmiina kirjoittamaan asiat ylös, kun jotain tärkeää tulee esiin.

Hauskoja hetkiä uuden harrastuksen parissa!