Usein kysytyt kysymykset – Teippitapetti

Miten kiinnitän Teippitapetin eli leveän washiteipin?

Tähän kysymykseen saat parhaiten vastauksen teippausohjeet-sivulla. Siellä olevissa videoissa näytetään miten onnistut parhaiten ja saat hyvän lopputuloksen.

Leveä washiteippi kiinnitetään alustaan suoraan rullalta teippaamalla. Et siis tarvitse apupöytiä tms välineitä. Hyvänä apuna kiinnittämisessä on terävä mattoveitsi tai sakset. Paikkamerkkaamiseen esimerkiksi kapeaa washiteippiä ja mittanauha.

Missä mt CASA tai Sincol x mt washiteipit on valmistettu?

Ne valmistetaan Japanissa. Tästä syystä voit luottaa tuotteen laatuun.

Mille pinnoille teipin voi kiinnittää?

Teippin voi kiinnittää useimmille pinnoille kuten maali, puu, laminaatti, kaakeli, klinkkeri, tapetti, vinyylitapetti, lasi, metalli, muovi, akryyli…

Jos seinäpinta on paperia tai muuten haurasta materiaalia, voi se joissain tapauksissa kärsiä tapetin liimaamisesta, joten suosittelemme koeteippaamista ensin pienellä alueella.

Materiaalit, joiden päälle Teippitapettia tai muitakaan washiteippejä ei voi liimata:
-saviseinä
-seinä, jossa on lianestotapetti tai seinä, jossa on kosteudenestokäsittely
-seinäpinta, jossa on paljon rasvatahroja
-tekstiilitapetti tai tapetti, jossa on kohokuvioita
-seinäpinta, jonka maali on pahoin rapistunut

Tarvitaanko liisteriä tai muita kiinnitysaineita?

Ei. Teipissä on itsessään liimapinta, joka kiinnittyy hyvin ja on myös helppo irrottaa. Teippitapetti on siis leveä (washi)teippi.

Mitä työvälineitä tarvitsen teippaamiseen?

Teippitapetti on helppo levittää suoraan rullasta tapetoitavaan pintaan. Tasoittaminen ja ilmakuplien poisto onnistuu pelkällä kämmenelläkin, mutta voit myös käyttää tähän esim. pieneen, pehmeään liinaan kiedottua viivoitinta. Teippitapetin leikkaamiseen tarvitset mattoveitsen tai sakset. Alustamateriaalista riippuen saattaa olla hyvä käyttää esimerkiksi muovista leikkausalustaa.

Miten teippi irrotetaan käytön jälkeen?

Irrota teippi varovasti vetämällä sitä seinän suuntaisesti. Teippiä ei kannata vetää irti kohtisuoraan seinästä, vaan seinän suuntaisesti. Näin vähennät alustan vahingoittumisen riskiä varsinkin haperoilla paperitapeteilla. Yleensä teippi irtoaa helposti ja jälkiä jättämättä, mutta erityisesti kulmakohdassa, josta aloitat irrottamisen, tulee noudattaa varovaisuutta.

Kiinnittyykö washiteippi uudestaan irrottamisen jälkeen?

Teippi käyttäytyy samoin kuin mt masking tape, joka voidaan irrottaa ja kiinnittää uudelleen useita kertoja – jälkiä jättämättä! Jos teippaus menee vahingossa vinoon, voidaan se irrottaa, suoristaa ja kiinnittää uudestaan. Samoin rypyt, ilmakuplat ja jopa teipin taittuminen ja liimautuminen itseensä on vielä korjattavissa. Jos liimapintaan tarttuu pölyä tai rasvaa, voi kiinnittymiskyky kuitenkin kärsiä.

Onko washiteippi peittävää?

Kaikki mallit ovat hennosti läpikuultavia. Ainoastaan musta mt CASA -teippitapetti on peittävää. Mattavalkoinen ja kultainen teippitapetti ovat hieman muita vaaleita värejä peittävämpiä, mutta eivät peitä täysin alustaa. Läpikuultavuus tulee parhaiten esiin vaaleissa sävyissä ja asetettaessa kahta sävyä päällekkäin.

Jos tausta on kirjava, voit käyttää valkoista 5cm tai 10cm leveää peittävää washiteippiä seinän ja värikkään washiteipin välissä. Tämä tuote löytyy verkkokaupastamme nimellä mt CASA Lining- ja alustusteippi.

Kestääkö teippaus kosteutta?

Etenkin tummasävyisistä tapeteista voi irrota väriä, jos se kastuu tai sitä hangataan. Tuotetta ei siis suositella kosteisiin tiloihin, onhan kyseessä paperituote. Käytännössä oma kokemuksemme (esimerkiksi suihkutilan kaakelit) kuitenkin kertoo, että sekä Sincol x mt että mt CASA -teipit kestävät kosteutta yllättävän hyvin.

Kestääkö tapetti kuumuutta?

Teippitapetti kestää jopa 100 °C lämmön. Suora auringonvalo (UV-säteily) tai korkeat lämpötilat saattavat kuitenkin aiheuttaa värin haalistumista tai liimajälkien syntymistä tapettia irrotettaessa. Omassa testissämme teippitapetti on pysynyt hyvin useita vuosia saunan ikkunan sisäpuolella.

Kuinka monta metriä tapettia on yhdessä rullassa?

Sincol x mt rullassa on aina 15 metriä ja mt CASA -rullissa 10 metriä.

Mitä jos teipin alle on jäänyt ilmakuplia?

Voit ensin koittaa silotella pintaa esimerkiksi viivottimella varovasti. Jos ilmakuplat eivät näin poistu, voit puhkoa pullistumat ohuella neulalla.

Voinko asentaa Teippitapetin kohokuvioidulle pinnalle?

Teippitapetin ja pinnan väliin voi jäädä ilmaa, jolloin lämpötilojen muutoksesta johtuen voi teippitapettiin syntyä pieniä ryppyjä. Myös väritys voi olla hieman erilainen kuin tasaisella pinnalla olevassa teippitapetissa.

Voinko tilata Teippitapettia omalla kuviollani?

Käytännössä et. Jos kuitenkin olet kiinnostunut tilaamaan suuren erän leveää washiteippiä omalla logollasi tai itse suunnittelemallasi kuviolla, ota meihin yhteyttä, niin keskutellaan tästä mahdollisuudesta. Käytännössä suuri erä tarkoittaa useita tuhansia rullia.

Meillä on myös suhteita kiinalaisille tehtaille, joista voimme tilata leveitä washiteippejä pienempiä eriä. Näiden liima ja laatu ei ole aivan samalla tasolla japanilaisten teippien kanssa, mutta mielellämme kerromme tästä mahdollisuudesta lisää.